Mentalisme er en færdighed, der består af fem hovedkategorier.

For at være mentalister behøver man ikke at erobre disse evner, men de blev betragtet som ekstremt virkelige i dag. Mentalisme er i dag knyttet til heksekunst og psykologisk hekseri og opfattes som performancekunst snarere end overmenneskelig præstation. Mens der er mennesker, der insisterer på at have disse evner, er mange ofte forvirrede af kritikere, der altid finder måder at tilbagevise deres formodede magt på.

Der er dog fem typer mentalisme her.

Telepati – Definitionen af ​​telepati eller tankelæsning, som det typisk kaldes, er overførsel af information om tanker mellem mennesker såvel som de fem klassiske sanser. Det hævdes, at en person, der er klar til at drage fordel af telepati, har mulighed for at læse andres tanker.

Telepati udgør sammen med psykokinesis de vigtigste grene af mentalisme inden for psykologisk forskning. Der er 4 accepterede typer telepati. Skjult telepati, præ-kognitiv telepati, følelsesmæssig telepati og superbevidst telepati.

Psykokinese – Når det fortolkes med det samme, antyder det handling fra sindet. Mange tilfælde af psykokinesis er blevet rapporteret, men aldrig bevist. Ligesom andre former for mentalisme er den blevet tilbagevist igen og igen.

Et berømt tilfælde af psykokinese var en mand ved navn Uri Geller, der med sin sindskraft bøjede metalskedene. Han blændede tv-publikum med sin succes og deltog i telekinesiseksperimenter.

Ekstra sensorisk opfattelse – Dette er en anden para-psykologisk gren, mere almindeligt kendt som ESP. Det er opsummeret som den eksplicitte evne til at erhverve information gennem paranormale midler uafhængigt af kendte fysiske sanser eller tidligere erfaring. Denne idé om ekstrasensorisk opfattelse har eksisteret siden traditionelle civilisationer.

I de fleste af verdens traditionelle kulturer er dette talent 'anden opfattelse', en direkte linje til en række forskellige guder og guder. var kendt som.

Indsigt – Dette er et meget elsket talent, som ofte er karakteriseret af tv-shows. Mennesker, der hævder at have denne evne, har magten til at lære om en genstand, person, placering eller fysisk begivenhed uden for de kendte menneskelige sanser. Som alle andre para-psykologiske evner er prægenkendelse stadig ikke bevist.

Skeptikere siger, at menneskelig hukommelse naturligvis har tendens til at huske tilfældigheder oftere end andre ikke-utilsigtede begivenheder, og derfor har folk en tendens til at huske oftere, at de er sande om en fremtidig begivenhed og glemmer tilfælde, hvor de tager fejl.

Clairvoyance – Evnen til at lære om en genstand, person, position eller fysisk begivenhed gennem kendte menneskelige sanser såvel som en slags ekstra-sensorisk opfattelse. En person, der beskrives som i stand til clairvoyance, kaldes clairvoyant.

Ligesom telepati kan den også opdeles i klarsyn, som handler om klarsyn, berøring og følelse, Clairaudience om hørelse, Clairalience om smag, kendskab og i sidste ende Clairalience. Lidenskab om smag.

Som du kan se, er typerne af mentalisme usædvanligt utrolige, uanset om du er troende eller ej.

Write A Comment