Det mærkeligste af alle fakta om Shakespeare er, at selvom han ses som den største forfatter af det engelske sprog nogensinde, skrev Shakespeare faktisk ikke alle ordene i nogle af hans skuespil. Faktisk siger nogle, at William Shakespeare ikke skrev nogen af ​​sine værker, og at William Shakespeare simpelthen var et pseudonym, der blev brugt af andre forfattere i sin tid. Uanset sandheden bruges mange af Shakespeares ord og sætninger stadig på engelsk i dag. Her er William Shakespeare fakta, som du måske ikke vidste.

Vi ved ikke, hvordan vi stave Shakespeares navn

Navnet på Shakespeare er den gamle engelske 'schakken', hvilket betyder spyd eller stempel. Det menes at komme fra ordet. Det, vi ikke ved, er en nøjagtig Shakespeare-sandhed, hvordan det faktisk stavede hans navn. Dette skyldes, at den berømte digter bruger forskellige stavemåder i sit eget navn og ofte bruger forkortelser.

Ikke alle Shakespeares ord tilhører ham

Det er en kendsgerning, at William Shakespeare var en produktiv forfatter. Han skrev 154 digte og sonetter og 38 stykker, men ikke alle de ord, der var akkrediteret til Avons bard. Det var ret almindeligt i disse dage, at forfattere overgav noget af deres forfatterskab til andre, og Shakespeare var ingen undtagelse.

Shakespeare designede aldrig sin skrivning som kunstværker

I dag studerer folk Shakespeares værker og prøver at forstå alle de skjulte betydninger i hans skuespil og digte hundreder af år efter forfatterens død. Shakespeare havde intet at gøre med at gemme sine skuespil til fremtidige generationer; han var kun interesseret i spil, der blev populære på det tidspunkt.

Ikke elsket af kritikere

Selvom hans skuespil blev utroligt populære og kunne tælle ophavsret blandt hans mange fans, blev litteraturkritikere i perioden meget mindre påvirket af, hvad William Shakespeare skrev. Manden, nu kendt som tidenes største forfatter, blev kaldt "en ny krage forskønnet med vores fjer" af Robert Greene, en tidens kritiker, der troede, at Shakespeare ikke var andet end en ny skuespiller, der prøvede sig selv. Aflever nogle artikler.

Shakespeare spillede i sine egne stykker

Mange fakta om Shakespeare er noget tvetydige, og en sådan kendsgerning er nøjagtigt hvornår og hvordan han skiller sig ud i teaterverdenen. Vi ved, at Shakespeare både var skuespiller og dramatiker, og han har også spillet i skuespil af andre dramatikere i mange af sine egne skuespil. Han forsvandt også i nogen tid mellem 1585 og 1592, i hvilket tidsrum han menes at have handlet under et formodet navn i London.

Deres egne børn var analfabeter

En af de mærkeligste fakta om William Shakespeare er, at det menes, at hans egne børn muligvis ikke er læsefærdige. Det vides, at hans far underskrev med sit eget tegn snarere end sit eget, og William Shakespeare er sandsynligvis den eneste person i hans familie, der kan læse og skrive.

Write A Comment