Et mønster er et organiseret arrangement af elementerne i designet, såsom prikker, linjer, former, teksturer, farver osv. Mønsterfremstilling er en eksperimentel proces, fordi de resulterende design ikke kan forudsiges af kunstneren.

Mønstre kan bruges som design til papirposer, tøj, lykønskningskort, frynser, guirlander eller kvaster, og pop-up. Der er forskellige teknikker til at gøre mønstre. Eksempler på mønster gør teknikker omfatter Sponging, Vene, Blæser, Sprøjtning, Sprøjt, Prikket, String Pulling, Wax-resist/ kridt batik, Marbling, Skrible, Gnide-in, Gnide-out osv.

Sponging

Denne teknik til at gøre mønstre omfatter brugen af svamp som det vigtigste redskab til at skabe mønstre. Svampen kan placeres på materialet (f.eks. papir eller klud) eller distribueres. Malingen eller blækket deponeres derefter med skum på de åbne områder af svampen. Malingen eller blækket kan også sprøjtes på materiale efter æglæggende svampen. De brændende mønstre eller diamantformede mønstre af svampen vises på materialet. En anden teknik er at nedsænke svampen i malingen eller blæk og rulle på materialet eller papiret for at skabe mønstre.

Sprøjt

Denne form for at gøre mønstre indebærer anvendelse maling i en flydende form ved at sprøjte malingen på overfladen af materialet til at skabe interessante mønstre. Nogle gange er enderne af pensler fyldt med farve eller blæk, og tommelfingeren bruges til at sprøjte farven på materialet, f.eks. Sprøjt den farvede pigment eller maling kan gøres med et stykke skum eller børste fyldt med maling.

Sprøjtning

Dette er anvendelsen af maling eller farve spildt gennem de små huller i en spray diffuser eller forstøver. Spraydåsen eller beholderen er fyldt med forskellige farvede pigmenter eller blæk og sprøjtes en efter en på materialet for at skabe interessante designs. Overflader af

Papirer til at skrive kalligrafi og andre former for gobeliner er dekoreret med spray mønstre i farver.

Punkteret

Dette er ved hjælp af et tegneværktøj eller implementering, når du opretter sekvenser af prikker i et organiseret mønster på et materiale. Mærkning værktøjer såsom blyanter, farveblyanter, markører og penne kan bruges til at skabe interessante mønstre af prikker på papir og kort. Denne form for mønster fremstilling kan bruges til at dekorere baggrunden af kort, der skal bruges til lykønskningskort, certifikater og andre former for gobeliner. Spidse metal værktøjer såsom gouges, mejsler og teksturer kan bruges til at skabe dekorative teksturer i form af prikker på baggrunde af træ, ler og læder.

Tegn streng

Dette er teknikken til at skabe mønstre på et materiale ved hjælp af strenge. Disse strenge er nedsænket i en farve pigment eller blæk. Den farvede streng tegnes derefter for at spilde farverne på materialet for at skabe dekorative mønstre på papiret.

Skrible

Denne metode til at skabe mønstre indebærer at skabe tilfældige abstrakte linjer med et mærkningsværktøj, generelt uden nogensinde at løfte tegneenheden fra papiret. De skribler, som ofte er lavet med forskellige farvede mærkning værktøjer, resultere i slående og attraktive mønstre på papir. Disse kan bruges, når der produceres designs på papirposer, guirlander, lykønskningskort osv.

Papir marmorering

Dette er en metode til vandig (vand) overflade design, der anvendes i produktionen mønstre. Mønstrene er resultatet af farve normalt, olie maling støbt til at flyde på overfladen af almindeligt vand eller en sirupsagtig løsning kendt som størrelse, og derefter omhyggeligt overføres til en absorberende overflade, såsom papir eller støv. Det er ofte brugt som en skriftlig overflade for kalligrafi, og især bogomslag og endpapers i bogbinding og brevpapir. Det kan også bruges som design på papir, der skal anvendes i produktionen af papirposer.

Voks Modstå / Farvekridt Batik

Denne form for mønster gør indebærer at bruge voks i at modstå dele af et papir eller stof og enten anvende farve eller blæk til hele overfladen af materialet. Når malingen eller blækket er tørret på overfladen af materialet, er voks ridset eller fjernet for at skabe interessante mønstre. En anden teknik er at anvende det voksbehandlede design på materialets overflade og nedsænke det i en malings-, farvestof- eller blækopløsning. Voksen frigives fra materialet efter malingen eller farvestoffet er tørret for at skabe mønstrene. Farvede farveblyanter kan bruges til at skabe attraktive mønstre på materialer, før du anvender maling, farvestof eller blæk.

Write A Comment