Hvad er mentalisme?

Selvom du aldrig har hørt om udtrykket, hvis du er en tilhænger af fortidens og nutidens magi, har du allerede stødt på mentalisme på en eller anden måde. Faktisk, mens nogle mentalistiske tricks går tilbage til det tidlige 20. århundrede, bruger mange professionelle tryllekunstnere og kunstnere endda nu afprøvede teknikker. Faktisk har mange udviklet deres spil i et forsøg på at bringe mentalisme til det 21. århundrede – men hvad er fundamentet, og hvorfor er mentalisme et så vigtigt aspekt af magi generelt i 2016?

Typer af mentalisme

Mentalisme er i det væsentlige kunsten at skabe scenarier eller situationer ved hjælp af sindet. Dette kan variere fra tankelæsning til clairvoyance, suggestion, hypnose og endda kraften i telepati – hver Rationalists teknik er lidt anderledes, men målet forbliver det samme – noget for at overbevise publikum om, at deres sind virkelig kan gøre ekstraordinære ting. Mentalisme kan begynde så simpelt som at være i stand til at læse en frivilliges sind eller valget af kort og udvikle sig til en skala, der er lige så stor som at imponere en frivilliges sind med kraften i psykologisk forslag. En af de mest populære moderne kunstnere af denne form for mentalisme er den engelske tryllekunstner Derren Brown, der regelmæssigt tager på rundvisninger til domstolens legioner af tilskuere.

Hvor kommer mentalisme fra?

Hvordan mentalisme fungerer, eller hvor sådanne færdigheder kom fra, diskuteres bredt – mens nogle tryllekunstnere som Derren Brown tilskriver deres tricks til kraften i psykologisk indoktrination og kropssprog – mere traditionelle rationalister tilskrev ofte deres færdigheder til noget mere overnaturligt. og at deres teknikker blev givet dem ved fødslen. Selvfølgelig synes der at være mindst to tanker om dette, selvom der ikke er nogen måde at bevise sidstnævnte forkert.

Er mentalisme magisk?

Det er dette spørgsmål, der adskiller mange praktiske mentalister, da det er klart, at nogle praktiserende tryllekunstnere inkluderer mind-tricks som en del af deres fritidsrutiner, mens andre kan bruge mentalistiske teknikker til seriøs brug. Hypnotisme er i sig selv blevet en populær form for terapi, som synes at have – for det meste – haft stor støtte og succes gennem årene. Imidlertid finder mange mennesker, der bruger mentalistiske teknikker med den begrundelse, at de er ægte klarsynede eller kyndige, at guider, der inkorporerer sådanne færdigheder i en magisk rutine, er 'forenklet'. og mener, at disse skal holdes adskilt fra illusionsshows og lignende. .

Forskellen her er, at en tryllekunstner eller illusionist vil forklare publikum, at de vil udføre en illusion, før de optræder – såsom populære kunstnere Dynamo og Derren Brown – og dermed gøre publikum åbent for en nummer et mere. En mentalist, der ikke laver sådanne tricks for at underholde, prøver dette for at berige publikums liv og forsøger at berige publikums liv, fordi han bruger publikumsorienterede teknikker snarere end teknikker til at forbedre publikums selv.

Er mentalisme reel?

Det er det operative spørgsmål – Mentalisme er så reel, som du vil have det. Hukommelsesopgaver, tankelæsning eller indflydelse, mentalismens 'virkelige' Uanset om det opfattes som en strategi eller simpelthen relateret til et sæt illusioner, afhænger det i høj grad af brugerens fortolkning, og hvordan de opfører sig med deres publikum, at sikre, at du kan anvende de involverede tricks og teknikker. Populære guider som David Copperfield vil for eksempel fremvise sådanne tricks tydeligt for publikum sammen med magien og de tricks, der glæder den anden skare.

Write A Comment