De fleste visuelle kunstnere drømmer om at have en agent, der vil bringe deres arbejde på markedet, få samlere for dem, og hjælpe dem ved at gøre alle de irriterende, ikke-kunstneriske ting som markedsføring og salg.

Men virkeligheden er, at det er ekstremt svært at finde en god betjent, og en du arbejder godt sammen med.

SÅDAN FUNGERER DET:

Agent-kunstner forholdet fungerer forskelligt i enhver situation. Typisk vil agenten acceptere at repræsentere en kunstner mod betaling, enten på en procentdel eller et månedligt forskud.

En % betaling varierer fra 30 % til 50 %. I dette tilfælde vil agenten blive betalt, når kunstværker sælges og betales for.

En månedlig forskuds- eller godtgørelsesordning er, hvor agenten ville få udbetalt et bestemt beløb i dollars pr. måned. Nogle agenter opkræve $ 1.500 om måneden, andre opkræve $ 2.500 om måneden. Ulempen ved denne ordning er, at de bliver betalt uanset hvad sælger.

HVAD DER GÅR GALT:

Grunden til det er svært at finde en god agent og derefter arbejde er, at hvis du betaler nogen på % basis, agenten ender med at sætte i mange ulønnede timer. Over tid, vil agenten miste damp, og du vil miste tilliden.

De fleste kunstnere har ikke råd til at betale en agent et månedligt forskud, og så dette arrangement er meget sjældent.

DE BEDSTE AGENTER:

De bedste agenter er godt forbundet, hvilket er grunden til de lægger mindre tid til at forbinde dig med købere og programoversigter. Men for at være en af de bedste agenter til at arbejde sammen med dig, du har brug for en gennemprøvet sælger, eller den næstbedste nye kunstner i deres øjne.

ALTERNATIV TIL AGENTER:

Konsulenter: Du ansætter konsulenter baseret på behov. Jeg har ofte hyret konsulenter til at hjælpe mig med at løse et problem, jeg har lidt erfaring med. De opkræver time for time, og de er en stor ressource.

Repræsentere dig selv: Repræsenterer dig selv er den mest almindelige måde at gå. Det er bedre, efter min mening. Du har mere kontrol over, hvad der sker med din kunst, dit brand og dine forbindelser. Du beholder også alle dine indtægter. Bagsiden er, at du er nødt til at arbejde hårdere. Men mange kunstnere gør meget godt for at repræsentere sig selv.

For at gøre det bedste job at repræsentere dig selv, tage sig tid til at få en uddannelse om markedsføring, salg, forfremmelser. Læs bøger for kunstnere – der er mange gode derude. Tag lektioner, online og live. Brug konsulenternes ekspertise.

Og husk, du er ikke i et løb. Tag dig god tid, og du får, hvor du vil hen.

Write A Comment