Når folk hører en smuk talende stemme, siger de, « Åh, du er nødt til at gøre voiceovers – det er nemt! » Tro om igen. Voice handler, fordi det er, hvad det er, er langt fra let. Du har ingen natur, fantastisk belysning, dans og kostumer til at få din pointe igennem – det hele er op til dig og de små stykker væv i halsen for at lokke din lytter ind i en verden af din skabelse.

Så hvordan kan du gå om at skabe en mindeværdig karakter? Og tro mig, at karakter bedre være mindeværdig, ikke kun for dine læsere, men for dig. Lad os sige, at du optager en lydbog med 5 eller 10 tegn – alt hvad du!

Først og fremmest hjælper det at vide, hvilken slags studerende du er. Er du kinesthetic, hvor fysisk for mening hukommelse er domineret? Er du lydlig, er høre din måde at vælge, eller er du en visuel lærende, og gør dine øjne male dine minder? Hvad din vigtigste læringsstil er at starte der. For eksempel er jeg visuelt kinæstetisk, så jeg starter med, hvordan karakteren ser fysisk ud, hvordan de ser visuelt ud for mig, og endelig, hvordan de lyder.

I går arbejdede jeg med en britisk kunde, og hun var nødt til at finde stemmen for en ung surfer, der blev fanget i en ubarmhjertig bølge. Fordi vi ikke havde hele historien, vi var nødt til at bruge vores fantasi. Det meste af tiden forskning i din bog eller din novelle eller din annonce giver dig alle de spor, du har brug for at indsamle skelettet, musklerne, huden, og måske endda tøj, af din valgte karakter. I dette tilfælde var vi nødt til at bruge vores fantasi. Du er nødt til at finde en måde at gøre karakter reel for dig at være i stand til at efterligne ham eller hende.

Okay, tilbage til vores surfer, vi gjorde ham 15 år gammel, med tilnavnet The Wave Master, høj, slank, muskuløs og konkav i hans kropsholdning (vi valgte, at fordi kropsholdning gør en stor forskel i, hvordan du trækker vejret – og dermed i lyden af din stemme). Hans hår var solbeskinnede beskidt blondine, og han bar en hat indskrevet, « Jeg er den største. » Han var en trang og bravado. Det første, du skulle gøre, var bravadoen, da han indså, at det kunne være det – gardiner – en terminal wipeout.

Ser du, her brugte vi kinæstetisk og visuelt til at lære vores karakter – lad os komme videre. Han går med den besynderlige kombination af ynde og unge akavede. Endelig hans stemme, forandring, knæk, forsikrede en brægende kid den næste.

Som du forestiller dig at skabe en stemme som denne kræver fremragende kontrol over dit instrument – især hvis du er 35 år gammel kvinde! Vi vil se på, hvordan du bruger din vokal værktøj til at skabe ting som accenter, forskelle i alder og køn i yderligere artikler.

Jeg er nødt til fysisk at forbinde med en karakter, før jeg kan give liv. Med andre ord bruger jeg min dominerende læringsstile til at skabe en karakter, der er mindeværdig for mig, forståeligt for mig, fordi jeg ikke kan give væk eller skabe, hvad jeg ikke ejer.

Når på scenen med Palm Beach Opera jeg kunne bare ikke finde nøglen til en karakter. Udfordringen var en meget kvindelig kvinde bliver en meget keder sig, rig og lidt kynisk mand, Prins Orlovsky i Strauss’s Die Fledermaus. Jeg fandt ham, da jeg prøvede mit kostume; På det tidspunkt var jeg ved at blive meget bange, men til sidst fandt jeg ham. Min costars var alle over 6 meter høj, jeg var 5 inches kortere. Som prinsen, fandt jeg min korte statur rasende, og at holdningen var trampolin for resten af hans karakter og adfærd.

En lille detalje kan vække en karakter til live. Som skuespillere, og som stemme skuespillere, din største læringsværktøj er at observere de mennesker omkring dig. Få på en bus og se organer holde, lytte til, hvordan folk bruger deres stemmer, og forsøge at efterligne disse stemmer. Du har skole rundt omkring dig. Jeg ønsker dig en glædelig lærerig oplevelse-smide din frygt ud af vinduet og gå dele dine kreationer.

Adria Firestone

Write A Comment