Mixed media-kunst er et kunstværk, der bruger en række forskellige medier. Der er en vigtig forskel mellem "blandede medier" kunstværker og "multimediekunst". Mixed media refererer til et stykke billedkunst, der blander et stort antal traditionelt unikke visuelle kunstmedier. For at give et eksempel kan et arbejde på lærred, der blander maling, blæk og collage, passende kaldes et "blandet medie" -værk – men ikke et "multimediekunst" -værk. Udtrykket multimediekunst refererer til et bredere spektrum end blandede medier, der kombinerer billedkunst med ikke-visuelle materialer (herunder f.eks. Optaget lyd) eller elementer fra anden kunst (såsom litteratur, drama, dans, bevægelsesgrafik, musik). interaktion).

Hvad vi alle ved i dag, da blandet mediekunst begyndte i det tidlige tyvende århundrede, er at kunstnere, der vil erstatte det, de ser som skjult akademisme, begynder at tilføje ting og billeder, der ikke ses som kunstmaterialer, i deres værker. Eksempler på dagligdags materialer, der er indarbejdet i ceremonielle eller æstetiske genstande, kan dateres tilbage til forhistorisk tid, men disse blev produceret med forskellige motiver og tjente et helt andet socialt formål sammenlignet med de genstande, som vi alle kalder "kunst".

Picassos Still Life with a Chair (maj 1912) betragtes ofte som den moderne moderne collage, det er faktisk en montage af oliemaling, viskestykke, limet papir og reb, der gør det til et lavreliefet, tredimensionelt værk. . De første collager lavet udelukkende af papir blev lavet af Braque i sommeren 1912, da han brugte trækorntapet i en række trækulstegninger. Efter en kort recession i collage-begivenheden oplevede kunstscenen fra 1920'erne ankomsten af ​​den tyske dada-kunstner Kurt Schwitters 'ekstraordinære serie af personlige udtryk udført med collage og montage. Han gav dem endnu et og sandsynligvis mere bemærkelsesværdigt liv ved at fastgøre papirerne og alle mulige ting, som han hver dag fandt på lærred, papir og træunderlag.

I 1930'erne brugte Henri Matisse afskårne papirformer som forberedende arbejde til de bestilte elementer, der skulle anvendes i andre omgivelser. Men i 1947 offentliggjorde han en lille samling på tyve farvede plader med udskårne designs. Joseph Cornells arbejde på scenen, såsom boxed forsamlinger i begyndelsen af ​​1940'erne, begyndte abstrakte expressionisters søgen efter collage som en kunstform. Ytringsfriheden opstod gennem collageopdagelser rettet direkte til forsamlinger, strukturer samt malerier af Robert Rauschenberg, Jasper Johns, Jean Dubuffet og Ellsworth Kelly samt eksperimentelt arbejde fra 1950'erne og 60'erne. . Og deres særlige arbejde skabte igen betingelserne for placeringer, fordelinger, regler og nyt objektarbejde i firserne og 1990'erne.

Med udgangspunkt i tidlige kunstneres indsats har blandet mediekunst gjort blandet medie til en tilgængelig kunstform for både talentfulde og uerfarne kunstnere. Collage kan opnås såvel som at kombinere med akryl- og akvarelmaleri, gummistemplet kunst, skulptur og modificerede bøger. Fibre går i revet papir, blæk, glitter og perler, kunst samt kommercielle genstande som lykønskningskort og dyner. Det ser ud til, at den nærmeste fremtid for blandede medier udelukkende afhænger af kunstnernes kreativitet og hvad der end kommer i deres hænder.

Write A Comment