Tænk på sceneshows, og du tænker straks på populære operaer og musicals med teater og drama, ikke kun fra nyere tid, men fra de sidste par århundreder. Mange af Shakespeares populære skuespil er blevet komponeret som sceneshows og teaterforestillinger samt musicals, der er enormt populære rundt om i verden.

I oktober 2014 fejrede The Lion King 15 års scene tilstedeværelse på Lyceum Theatre i London, hvor det åbnede for første gang i 1999 og stadig tiltrak store skarer til ham. Dette er en ekstraordinær bedrift, og fakta beviser det – dengang tjente det over 4 mia. £ på verdensplan og slog den tidligere rekordindehaver, Opera of the Opera. For bedre at forstå det oversteg The Lion King's globale indtægter endda den samlede verdensomspændende omsætning i de seks mest indtjenende Harry Potter-film!

Kritikere var imidlertid skeptiske, hvis sceneshows stadig er fremherskende over offentligheden med hensyn til visuel storhed, eller hvis de bare er rester af turistinteresse for udlændinge, der besøger en lokal by eller et lokalt land. Svaret på hans spørgsmål var til fordel for sceneshows; dette understreger kun, at offentligheden elsker et show, der inkluderer alle elementerne i teater og drama.

Hvad er de væsentlige elementer i et sceneshow? I modsætning til film og tv er sceneshows live forestillinger og livlige, åndedræt kunstformer. Generelt er hovedelementerne:

• Scenarie eller tekst – startpunktet for teaterforestillingen og dramatikerens domæne.

Scenarie eller planer – opret den plan, en direktør bruger til at oprette produktionen

• Proces – instruktør, skuespillere, dansere, musikere, teknikere osv. Koordinering af kreative bestræbelser fremsat af.

• Produkt – det endelige resultat af processen, der skal ses af offentligheden

• Publikum – væsentligt aspekt af enhver kunst; Den fysiske tilstedeværelse af en seer ændrer ydeevnen.

Men det vigtigste element for succesen med en sceneopførelse eller et teaterstykke er historien, manuskriptet eller teksten. Her dominerer dramatikerens betydning alle andre elementer. For mere end 2000 år siden beskrev den græske filosof-forfatter Aristoteles 'teorierne om dramatik', som siden har været fulgt af mange succesrige dramatikere. eller opsæt Elements of Drama. I Aristoteles kritiske analyse af flere græske skuespil og dramaer inkluderer seks elementer, der skitserer en historie eller et manuskript:

• Idéer / tema / tanke

• Handling / emne

Karakterer / skuespillere i manuskript –

• Tunge

• Musik

• Demonstration

Ud over ovenstående inkluderer andre vigtige elementer i drama komedie, melodrama, tragedie og tragikomediske underkategorier. Succesen med Shakespeares skrifter tilskrives denne ene retning – det vil sige, at hvert af hans stykker kan placeres i en dramakategori.

Write A Comment