Kunsttryk handler om at udskrive billeder ved hjælp af kunstneriske værktøjer, der har en lang tradition bag sig og udelukker derfor nye digitale trykningsteknologier såsom giclee-udskrivning, som er en fancy inkjet-udskrivning. Kunsttryk inkluderer værker af store mestre i de sidste fem århundreder samt af et stort antal mindre kendte talentfulde kunstnere.

De fire grundlæggende metoder til rådighed for kunstnere inden for kunst er relief, intaglio-trykning, planografisk og silketryk.

Reliefprint er den ældste af de fire. Kunstneren bruger skarpe værktøjer til at skære overfladen af ​​et materiale, han vil bruge til udskrivning. Først brugte kunstnere træ og skabte graveringen. De hugger strimlerne ud af træblokken ved hjælp af deres knive for kun at efterlade hævede kanter. Disse hævede dele kan optage blæk, der kan skabe et tryk ved at overføre et billede til papir med et stykke papir lagt på. En presse bruges til at overføre blækket for at sikre et jævnt tryk på træet. En ske eller et rundt værktøj kan også bruges til at udskrive på papir for at samle blækket op. Århundreder senere ville linoleum også blive brugt til at skabe linoleumtrykket.

Pitprintet udtales "in-Tah-lee-oh". Det er i det væsentlige det modsatte af et reliefprint, da blækket er i rillerne snarere end den hævede relief af en træsnit. De udskrifter, der er lavet ved hjælp af gravering, er for det meste ætsning og ætsning.

Graveringer bruger skarpe værktøjer kaldet blyanter til at skære en metalplade lavet af kobber og derefter stål. Gravøren skaber et printbart billede ved at skære små riller ind i metallet. Blæk ruller på metalpladen, blækket trænger gennem snittene, og det overskydende slettes. Papir påføres metalpladen, og en gravering tegnes under stort tryk i en presse.

Ætsning er en anden type intaglio-udskrivning, hvor kunstneren anvender et lakmiddel på en metalplade og derefter tegner den med nålelignende værktøjer på metalpladen. Værktøjerne afslører metallet ved at fjerne lakken kaldet gulvet. Syren påføres derefter metalpladen, og syren skæres i de områder af pladen, der er eksponeret af den fjernede jord. Metalpladen trykkes derefter, og en gravering trækkes gennem en trykmaskine.

Planografiske udskrifter er domænet for litografi, der bruger en sten til at anvende kunstværket. Kunstneren kan straks tegne på en litografisk sten med olieblyanter og farveblyanter. Dernæst lagres et element oven på tegningen, så det tegnede område kan acceptere blæk. Stenen bliver derefter trykt, og derefter laves et litografi-tryk. Denne metode blev opdaget af Alois Senefelder i Østrig i 1796.

Serigrafi er den seneste tilføjelse til kunsttryk, også kendt som silketryk. Det ligner meget en skabelon, hvor kunstneren smider området uden tryk med specielle klæbemidler på skærmen. Serigrafi er ofte forbundet med kommerciel trykning, men amerikanske popkunstnere elskede den lethed, det var med at skabe kunst.

Write A Comment