Mange talentfulde mennesker, inklusive spillere, har undertiden usikkerhed og følelser af uærlighed, en følelse af uærlighed, de er ikke rigtig i stand og vil blive "opdaget". Imidlertid kan følelser som dette flyttes mod selvværd.

Disse falske følelser sker ikke kun for uerfarne spillere.

Kate Winslet indrømmede, at hun nogle gange vågnede om morgenen, før hun gik for at skyde og tænkte: "Jeg kan ikke gøre det; jeg er en falsk. De fyrer mig."

Han fremsatte disse kommentarer efter de nominerede til Titanic og Sense and Sensibility Academy Award.

Michelle Pfeiffer sagde, at hun var bange for, at folk ville finde ud af, at hun ikke rigtig var meget talentfuld, og at "alt er en stor løgn."

Nicole Kidman indrømmer, at hun ofte tænker, "De vil se på mig for at fyre mig." Og Don Cheadle sagde, at han så sine forestillinger i film, "Alt jeg kan se er, at alt, hvad jeg gør, er falsk og svigagtig."

Men disse ideer og følelser er bare mere ekstreme versioner af selvtillid, der kan hjælpe. Hvis du har lyst til, at du mangler, hvad du kan gøre som spiller, vil du sandsynligvis være motiveret til at stræbe efter at forbedre.

At holde dig motiveret og sikker uden at blive trukket ned af urealistisk eller overdreven usikkerhed kan kræve mere bevidsthed om dine følelsesmæssige reaktioner.

En måde at gøre dette på er at læse interviews eller citater fra andre skuespillere, du beundrer, og søge efter kommentarer som ovenstående. Spørg dig selv, om du har lignende følelser med hensyn til dine egne evner.

Apropos Matt Damon sagde Gwyneth Paltrow: "Jeg synes, Matt holder meget af at være kunstner eller en god skuespiller, og han vil virkelig slå sig selv for at komme derhen. Du har altid lyst til, at du ikke fortjener det."

Og Damon sagde: "Jeg ved aldrig, om jeg vil få succes. Jeg har frygtelige, alvorlige bekymringer over mit eget talent."

Disse "alvorlige bekymringer" eller følelser af bedrageri kan blive så stærke, at de er selvbegrænsende og forhindrer dig i at prøve rollerne eller dybderne i en karakter, du rent faktisk kan opnå.

En kraftfuld måde at håndtere disse følelser på er at "stille spørgsmålstegn ved beviset" ved hjælp af en kognitiv terapistrategi eller omhyggeligt analysere dine tanker og meninger om, hvorvidt de virkelig er sande.

For eksempel, hvis du har vundet en rolle, men du fortæller dig selv (som skuespillerne ovenfor), at du ikke rigtig har talentet, så spørg dig selv spørgsmålet: Gør en producent eller instruktør virkelig en så vigtig forretningsbeslutning som casting? Er det bare dit udseende, uanset dit skuespiltalent?

Du kan også spørge, om dine jævnaldrende har sagt ting om dit arbejde, der antyder, at du er falsk, eller om de har fremsat nogle kommentarer, der indikerer, at du har talent. Når du har lyst til en skurk, er det nogle gange svært at forstå præcis, hvad andre mennesker mener.

Der kan også være spørgsmål om dybere selvværd eller frygt for succes, der kan hjælpe os med at føle os som uærlighed. Denne slags ting kan forbedres gennem rådgivning og mere selvbevidsthed. Læs videre, spørg andre spillere, hvis de har lignende følelser.

Ud over dine følelser kan det være en hjælp at være objektivt opmærksom på dit arbejde. Se på, hvad du virkelig gør i en skuespilklasse eller en forestilling, ikke hvor "mangelfuld" eller "utilstrækkelig" du måske føler om dig selv.

Write A Comment