For mange er balletten Nøddeknækkeren en ferietradition. Jeg er klar over, at nogle i vores publikum aldrig har været til en ballet. Her er nogle hurtige fakta om Nøddeknækkeren, der vil hjælpe dig med at nyde balletten og imponere dine venner med din viden om trivia.

Der er en forbandelse

Nøddeknækkeren Prince befinder sig fanget i en lille dukke. Når en smuk ung pige forelsker sig i ham, vil besværgelsen blive brudt.

Der er magi

Drosselmeyer er både tryllekunstner og legetøjsproducent. Han præsenterer Nøddeknækkerduken for Clara.

Det er gammelt

Nøddeknækkeren blev første gang opført i St. Petersborg, Rusland den 19.

Lyt omhyggeligt

Tjajkovskij brugte produktionen af Nøddeknækkeren til at introducere et nyt instrument for offentligheden: celesta. Han havde hørt instrumentet i Frankrig og ønskede at bringe den første sin karakteristiske og nye lyd til en produktion score. Denne klaver fætter giver en høj oktav lyd, dum, dum, dum, dum, dum, dum, dum, dum lyder unikt.

Sugar Plum Fairy kaster et godt parti

Nogle af de bedste dans finder sted nær slutningen af balletten, når figurerne besøger Land of the Sugar Plum Fairy. Mens der, dansere fra hele verden underholde Clara og selskab. Dette udstillingsvindue af dans har gjort dette øjeblik en fan favorit

Den første produktion havde problemer

Balletten indeholdt to koreografer. Lev Ivanov startede arbejdet, og senere blev Marius Petipa hentet ind for at afslutte det. Peter Tjajkovskij skabte scoringen, men fandt balletten en fiasko. Publikum aftalt, og produktionen blev kaldt et flop.

Fra et flop til et hit

På trods af sin skuffende debut fortsatte Nøddeknækkeren med at blive udført, og det nåede endelig Europa i 1934 og de amerikanske kyster i 1944. Et årti senere, George Balanchine bragte sin fortolkning af produktionen til New York City Ballet. Der blev det en ferie favorit, der hjalp inspirere andre produktioner rundt om i verden. I dag er der mange præsentationer af Nøddeknækkeren, som spænder fra traditionelle til ekstremt moderne fortolkninger.

Write A Comment